суббота, 17 августа 2013 г.

Аудирование: 32. Jutta saa harjoittelupaikan

[mp3]>Olet saanut hakemasi harjoittelupaikan. Olet saanut hakemasi harjoittelupaikan.
[mp3]>Täytä ohessa olevan lomakkeen b-osa ja palauta se toimistoomme heti matkajärjestelyt tehtyäsi, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluttua. Täytä ohessa olevan lomakkeen b-osa ja palauta se toimistoomme heti matkajärjestelyt tehtyäsi, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluttua.
[mp3]>Lomakkeen a-osa jää sinulle. Lomakkeen a-osa jää sinulle.
[mp3]>Jos vielä tässä vaiheessa joudut jostain syystä perumaan harjoittelun, ilmoita siitä välittömästi sekä CIMOon, että suoraan työnantajallesi. Jos vielä tässä vaiheessa joudut jostain syystä perumaan harjoittelun, ilmoita siitä välittömästi sekä CIMOon, että suoraan työnantajallesi.
[mp3]>Peruutuksen syy on aina mainittava. Peruutuksen syy on aina mainittava.
[mp3]>Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi työtehtävistäsi, voit ottaa itse suoraan yhteyttä työnantajaasi ja pyytää lisätietoja. Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi työtehtävistäsi, voit ottaa itse suoraan yhteyttä työnantajaasi ja pyytää lisätietoja.

[mp3]>Yleistä Yleistä

[mp3]>Varaa riittävästi rahaa mukaasi, sillä ensimmäinen palkka tullaan todennäköisesti maksamaan vasta kuukauden kuluttua työn aloittamisesta. Varaa riittävästi rahaa mukaasi, sillä ensimmäinen palkka tullaan todennäköisesti maksamaan vasta kuukauden kuluttua työn aloittamisesta.
[mp3]>Ensimmäinen vuokra on kuitenkin yleensä maksettava heti vuokrasuhteen alettua. Ensimmäinen vuokra on kuitenkin yleensä maksettava heti vuokrasuhteen alettua.
[mp3]>Asioiden hoidossa on omatoimisuus tarpeen. Asioiden hoidossa on omatoimisuus tarpeen.
[mp3]>Neuvoja tarvit... Neuvoja tarvit...
[mp3]>neuvoja tarvittaessasi keskustele aina ensin työnantajasi kanssa. neuvoja tarvittaessasi keskustele aina ensin työnantajasi kanssa.
[mp3]>Mikäli et saa tarvitsemasi apua, ota yhteyttä asiaasi hoitaneeseen henkilöön toimistossamme. Mikäli et saa tarvitsemasi apua, ota yhteyttä asiaasi hoitaneeseen henkilöön toimistossamme.
[mp3]>Muista pyytää työnantajalta se työtodistus ennen harjoittelun päättymistä tai maasta poistumista. Muista pyytää työnantajaltasi työtodistus ennen harjoittelun päättymistä tai maasta poistumista.
[mp3]>Työtodistuksen saaminen jälkikäteen on osoittautunut erittäin vaikeaksi. Työtodistuksen saaminen jälkikäteen on osoittautunut erittäin vaikeaksi.

[mp3]>Työ- ja oleskelulupa Työ- ja oleskelulupa

[mp3]>Euroopan talousalueeseen kuuluvissa maissa, joihin ei tarvita työlupaa voi oleskeluluvan hankkia paikan päältä näyttämällä todisteen työsuhteesta. Euroopan talousalueeseen kuuluvissa maissa, joihin ei tarvita työlupaa voi oleskeluluvan hankkia paikan päältä näyttämällä todisteen työsuhteesta.
[mp3]>Todisteeksi käy esimerkiksi työnantajan kirjallinen työsopimus, josta käy ilmi suhteen kesto, palkka, työtehtävät ja työnantajaa koskevat tiedot. Todisteeksi käy esimerkiksi työnantajan kirjallinen työsopimus, josta käy ilmi suhteen kesto, palkka, työtehtävät ja työnantajaa koskevat tiedot.
[mp3]>Harjoittelijalla on kohdemaassa samat oikeudet ja velvollisuudet kuin määräaikaisen työsopimuksen tehneellä työnantajalla. Harjoittelijalla on kohdemaassa samat oikeudet ja velvollisuudet kuin määräaikaisen työsopimuksen tehneellä työnantajalla.

[mp3]>Matkat ja asunto Matkat ja asunto

[mp3]>Harjoittelija maksaa itse matkansa ja hoitaa matkajärjestelyt. Harjoittelija maksaa itse matkansa ja hoitaa matkajärjestelyt.
[mp3]>Jotkut kansainväliset organisaaatiot korvaavat ohjelmiinsa sijoittuneiden matkakulut. Jotkut kansainväliset organisaaatiot korvaavat ohjelmiinsa sijoittuneiden matkakulut.
[mp3]>Ota selvä onko korvaus sinun tapauksessasi mahdollinen. Ota selvää onko korvaus sinun tapauksessasi mahdollinen.
[mp3]>Joissakin tapauksissa ulkomaalainen työnantaja järjestää asunnon. Joissakin tapauksissa ulkomaalainen työnantaja järjestää asunnon.
[mp3]>Mutta yleensä sen joutuu hankkimaan itse. Mutta yleensä sen joutuu hankkimaan itse.
[mp3]>Joskus työnantaja lähettää harjoittelijoille ohjeet, joissa neuvotaan myös asunnon hankinnassa. Joskus työnantaja lähettää harjoittelijoille ohjeet, joissa neuvotaan myös asunnon hankinnassa.

[mp3]>Vakuutus Vakuutus

[mp3]>Mikäli et ole vielä toimittanut vakuutustodistusta CIMOon, tee se välittömästi. Mikäli et ole vielä toimittanut vakuutustodistusta CIMOon, tee se välittömästi.
[mp3]>Siitä on käytävä ilmi vakuutus aika, korvaussummat sekä se, että vakuutus on voimassa myös työaikana ja että siihen sisältyy matkavakuutus. Siitä on käytävä ilmi vakuutus aika, korvaussummat sekä se, että vakuutus on voimassa myös työaikana ja että siihen sisältyy matkavakuutus.

[mp3]>Harjoittelun arviointi Harjoittelun arviointi

[mp3]>Ohessa lähetämme sinulle myös kaksi arviointilomaketta, jotka sinun on täytettävä harjoittelun päätyttyä. Ohessa lähetämme sinulle myös kaksi arviointilomaketta, jotka sinun on täytettävä harjoittelun päätyttyä.
[mp3]>Täytä toinen lomakkeeista äidinkielelläsi ja toinen harjoittelumaan kielellä. Täytä toinen lomakkeeista äidinkielelläsi ja toinen harjoittelumaan kielellä.
[mp3]>Mielipiteesi harjoittelun onnistumisesta on tärkeä sekä meille että harjoittelumaan yhteystoimistolle. Mielipiteesi harjoittelun onnistumisesta on tärkeä sekä meille että harjoittelumaan yhteystoimistolle.
[mp3]>Palauta lomakkeet osoitteeseen: Palauta lomakkeet osoitteeseen:
[mp3]>CIMO PL 343 00531 Helsinki CIMO PL 343 00531 Helsinki
[mp3]>Asiaasi hoitaa Leena Strömberg Asiaasi hoitaa Leena Strömberg
[mp3]>puhelinnumero, sähköposti puhelinnumero, sähköposti
[mp3]>A-lomake, b-lomake. A-lomake, b-lomake.

[mp3]>Olet saanut hakemasi harjoittelupaikan Olet saanut hakemasi harjoittelupaikan
[mp3]>ota yhteyttä asiaasi hoitaneeseen henkilöön ota yhteyttä asiaasi hoitaneeseen henkilöön
[mp3]>harjoittelun päätyttyä harjoittelun päätyttyä
[mp3]>matkajärjestelyt tehtyäsi matkajärjestelyt tehtyäsi
[mp3]>Tavataan taas ! Tavataan taas !

6 комментариев:

 1. Добрый день! В предложении /Muista pyytää työnantajalta se työtodistus ennen harjoittelun päättymistä tai maasta poistumista/ слово /se/ лишнее.

  ОтветитьУдалить
  Ответы
  1. Добрый день! Почему лишнее? Слышится же se в этом месте.

   Удалить
  2. Этот комментарий был удален автором.

   Удалить
  3. Добрый день! Послушал несколько раз, вы правы, да слышится но не /se/ а /si (притяжательный суффикс)/ Muista pyytää työnantajaltasi työtodistus... (Не забудьте попросить у ВАШЕГО работодателя рабочий сертификат...

   Удалить
 2. Перевёл как /Вашего/ т.к. это официальное письмо. Хотя обращение в письме идёт во 2-м лице ед.ч.

  ОтветитьУдалить
  Ответы
  1. Исправил, спасибо.
   В переводе к эпизоду указывал как "твоему/вашему", но, наверное, потом в переводе оставлю "твоему", чтобы не было путаницы.

   Удалить