воскресенье, 18 августа 2013 г.

Аудирование: 33. Lönnrot ja Kalevala

[mp3]>Kalevala on Suomen kansalliseepos. Kalevala on Suomen kansalliseepos.
[mp3]>Elias Lönnrot on laatinut sen eurooppalaisten eeposten esikuvaa noudattaen ja suomalaista kansanrunoutta aineistona käyttäen. Elias Lönnrot on laatinut sen eurooppalaisten eeposten esikuvaa noudattaen ja suomalaista kansanrunoutta aineistona käyttäen.
[mp3]>Suomessa heräsi 1800-luvun alussa suuri kiinnostus kansanrunoutta kohtaan. Suomessa heräsi 1800-luvun alussa suuri kiinnostus kansanrunoutta kohtaan.
[mp3]>Jo silloin oltiin tietoisia Venäjän Karjalassa elävästä suullisesta runoperinteestä. Jo silloin oltiin tietoisia Venäjän Karjalassa elävästä suullisesta runoperinteestä.
[mp3]>Lönnrot kuten moni muutkin siihen aikaan teki useita retkiä Karjalaan. Lönnrot kuten moni muutkin siihen aikaan teki useita retkiä Karjalaan.
[mp3]>Näillä retkeillä hän keräsi vanhaa runoperinnettä ja kirjoitti muistiin satoja runoja estääkseen niiden häviämistä kokonaan. Näillä retkeillä hän keräsi vanhaa runoperinnettä ja kirjoitti muistiin satoja runoja estääkseen niitä häviämistä kokonaan.
[mp3]>Vaikka melkein jokainen Kalevalan rivi onkin aitoa kansanrunoutta, on eepos kokonaisuutena Elias Lönnrotin laatima taideteos. Vaikka melkein jokainen Kalevalan rivi onkin aitoa kansanrunoutta, on eepos kokonaisuutena Elias Lönnrotin laatima taideteos.
[mp3]>Hän ei mitenkään pyrkinyt salaamaan työtapaansa. Hän ei mitenkään pyrkinyt salaamaan työtapaansa.
[mp3]>Lönnrot on itse todennut, että hän olisi voinut koota aineistosta vaikka seitsemän erilaista Kalevalaa, jos hän olisi halunnut. Lönnrot onkin itse todennut, että hän olisi voinut koota aineistosta vaikka seitsemän erilaista Kalevalaa, jos hän olisi halunnut.
[mp3]>Kansallisromanttiset suomalaiset halusivat kuitenkin pitää Kalevalaa Suomen kansan luomena, Kansallisromanttiset suomalaiset halusivat kuitenkin pitää Kalevalaa Suomen kansan luomena,
[mp3]>ja uskottiin yleisesti, että Lönnrot oli löytänyt vanhan eepoksen osia ja koonnut niistä kerran unohtuneen eepoksen uudelleen. ja uskottiin yleisesti, että Lönnrot oli löytänyt vanhan eepoksen osia ja koonnut niistä kerran unohtuneen eepoksen uudelleen.
[mp3]>Tämän käsityksen rinnalla eli vielä toinenkin käsitys Kalevalan synnystä. Tämän käsityksen rinnalla eli vielä toinenkin käsitys Kalevalan synnystä.
[mp3]>Sen mukaan oli Lönnrot eepoksen kootessaan ollut luonnollisen kehityksen edellä. Sen mukaan Lönnrot oli eepoksen kootessaan ollut luonnollisen kehityksen edellä.
[mp3]>Jos hän ei olisi koonnut Kalevalaa, se olisi syntynyt itsestään. Jos hän ei olisi koonnut Kalevalaa, se olisi syntynyt itsestään.
[mp3]>Kalevalan pääsankarit ovat Väinämöinen, Ilmarinen ja Lemminkäinen. Kalevalan pääsankarit ovat Väinämöinen, Ilmarinen ja Lemminkäinen.
[mp3]>Lönnrot laati Kalevalan juonen liittämällä pääsankareiden tarinoihin myös sellaisia runoja, jotka alkuperäisessä kansanrunoudessa kertoivat aivan eri henkilöistä. Lönnrot laati Kalevalan juonen liittämällä pääsankareiden tarinoihin myös sellaisia runoja, jotka alkuperäisessä kansanrunoudessa kertoivat aivan eri henkilöistä.
[mp3]>Hän loi myös kokonaan uusia henkilöitä, kuten esimerkiksi Ainon. Hän loi myös kokonaan uusia henkilöitä, kuten esimerkiksi Ainon.
[mp3]>Kun Lönnrot valitsi runoja Kalevalaan hän suosi muinaissuomalaista aineistoa kristillisen kustannuksella. Kun Lönnrot valitsi runoja Kalevalaan hän suosi muinaissuomalaista aineistoa kristillisen kustannuksella.
[mp3]>Kalevalalla oli suuri merkitys, kun Venäjän vallan aikana vuodesta 1809 vuoteen 1917 luotiin suomalaista kulttuuri-identiteettia. Kalevalalla oli suuri merkitys, kun Venäjän vallan aikana vuodesta 1809 vuoteen 1917 luotiin suomalaista kulttuuri-identiteettia.
[mp3]>Vaikka Kalevalan itäsuomalainen kieli oli niin vaikea, että vain pieni osa vuosisadan vaihteen sivistyneistöstä ymmärsi sitä, Kalevalalla oli suuri merkitys kulttiesineenä. Vaikka Kalevalan itäsuomalainen kieli oli niin vaikea, että vain pieni osa vuosisadan vaihteen sivistyneistöstä ymmärsi sitä, Kalevalalla oli suuri merkitys kulttiesineenä.
[mp3]>Se oli tärkeä suomalaisuuden symboli ja se inspiroi kansallisia tieteitä ja taiteita. Se oli tärkeä suomalaisuuden symboli ja se inspiroi kansallisia tieteitä ja taiteita.
[mp3]>Nykyään Kalevala on suomalaisen kirjallisuuden käännetyin teos. Nykyään Kalevala on suomalaisen kirjallisuuden käännetyin teos.
[mp3]>Tähän mennessä se on ilmestynyt lähes viidelläkymmennellä eri kielellä. Tähän mennessä se on ilmestynyt lähes viidelläkymmennellä eri kielellä.

[mp3]>ja suomalaista kansanrunoutta aineistona käyttäen. ja suomalaista kansanrunoutta aineistona käyttäen.
[mp3]>ja koonnut niistä kerran unohtuneen eepoksen. ja koonnut niistä kerran unohtuneen eepoksen.
[mp3]>Sen mukaan oli Lönnrot eepoksen kootessaan Sen mukaan Lönnrot oli eepoksen kootessaan
[mp3]>Tavataan taas ! Tavataan taas !

6 комментариев:

  1. Ещё раз здравствуйте! В фразе /Näillä retkeillä hän keräsi vanhaa runoperinnettä ja kirjoitti muistiin satoja runoja estääkseen niiden häviämistä kokonaan./ вместо /niiden/ нужно /niitä/

    ОтветитьУдалить
  2. В предложении /Sen mukaan oli Lönnrot eepoksen kootessaan/ немножко нарушен порядок слов, нужно /Sen mukaan Lönnrot oli eepoksen kootessaan/

    ОтветитьУдалить
  3. Так же в предложении /Lönnrot on itse todennut.../ пропущена частица /-kin/ после /on/ т.е. /Lönnrot onkin itse todennut/

    ОтветитьУдалить