суббота, 9 ноября 2013 г.

Аудирование: 35. Anssia vastassa rautatieasemalla

[mp3]>Mistä se Anssi oikein soitti ? Mistä se Anssi oikein soitti ?
[mp3]>Taksista. Taksista.
[mp3]>Hän oli ollut jo tunnin matkalla Lieksan rautatieasemalle. Hän oli ollut jo tunnin matkalla Lieksan rautatieasemalle.
[mp3]>Poika-raukalle tuli varmasti aika pitkäksi. Poika-raukalle tuli varmasti aika pitkäksi.
[mp3]>Onneksi Nokia on "connecting people". Onneksi Nokia on "connecting people".
[mp3]>Pyysikä hän sinua tulemaan vastaan ? Pyysikä hän sinua tulemaan vastaan ?
[mp3]>Ei tietysti suoraan, mutta en usko, että hän kovin hämmästyy, kun näkee meidät. Ei tietysti suoraan, mutta en usko, että hän kovin hämmästyy, kun näkee meidät.
[mp3]>Siis sinut. Siis sinut.
[mp3]>Ehkä hän pettyy, kun näkee minut ! Ehkä hän pettyy, kun näkee minut !
[mp3]>Höpöhöpö ! Höpöhöpö !
[mp3]>Oikeastaan tuo rautatieasema on aika vaikuttava rakennus. Oikeastaan tuo rautatieasema on aika vaikuttava rakennus.
[mp3]>Se oli arkkitehti Saarisen tarkoituskin. Se oli arkkitehti Saarisen tarkoituskin.
[mp3]>Rautatieasema oli vuosisadan alussa suurkaupungin symboli. Rautatieasema oli vuosisadan alussa suurkaupungin symboli.
[mp3]>Se oli siihen aikaan hyvin moderni rakennus, paljon kansainvälisempi kuin kansallisromanttista rakennustyyliä edustavat rakennukset. Se oli siihen aikaan hyvin moderni rakennus, paljon kansainvälisempi kuin kansallisromanttista rakennustyyliä edustavat rakennukset.
[mp3]>Ne ovat aivan erilaisia. Ne ovat aivan erilaisia.
[mp3]>Esimerkiksi Kansallismuseo on tyypillinen kansallisromanttinen rakennus korkeine torneineen ja karhuineen. Esimerkiksi Kansallismuseo on tyypillinen kansallisromanttinen rakennus korkeine torneineen ja karhuineen.
[mp3]>Ai, se karhu siinä portaiden vieressä ? Ai, se karhu siinä portaiden vieressä ?
[mp3]>Joo. Joo.
[mp3]>Suomen metsien kuninkaana karhu oli tärkeä kansallinen symboli. Suomen metsien kuninkaana karhu oli tärkeä kansallinen symboli.
[mp3]>Joskus 4-vuotiaana minä olin toivottomasti rakastunut siihen karhuun...  Joskus 4-vuotiaana minä olin toivottomasti rakastunut siihen karhuun...
[mp3]>voitko kuvitella ? voitko kuvitella ?
[mp3]>Voin, kun tunnen Karin. Voin, kun tunnen Karin.
[mp3]>Se oli leikkiä ! Se oli leikkiä !
[mp3]>Sinä olet hyvin perillä arkkitehtuurista. Sinä olet hyvin perillä arkkitehtuurista.
[mp3]>Minusta rakennukset ovat mielenkiintoisia, koska ne kertovat historiasta. Minusta rakennukset ovat mielenkiintoisia, koska ne kertovat historiasta.
[mp3]>Vuosisadan vaihde oli Suomessa tärkeää aikaa, koska Suomen sivistyneistö loi silloin tietoisesti omaa kansallista identiteettiä. Vuosisadan vaihde oli Suomessa tärkeää aikaa, koska Suomen sivistyneistö loi silloin tietoisesti omaa kansallista identiteettiä.
[mp3]>Se näkyi vilkkaassa poliittisessa keskustelussa ja kaikissa taiteissa: arkkitehtuurissa, musiikissa ja kirjallisuudessa. Se näkyi vilkkaassa poliittisessa keskustelussa ja kaikissa taiteissa: arkkitehtuurissa, musiikissa ja kirjallisuudessa.
[mp3]>Mukana olivat Saarinen, Sibelius ja molemmat Leinon veljekset Mukana olivat Saarinen, Sibelius ja molemmat Leinon veljekset
[mp3]>Leinon veljekset ? Leinon veljekset ?
[mp3]>Keitä he olivat ? Keitä he olivat ?
[mp3]>Vanhempi heistä oli Päivälehden, Helsingin Sanomien edeltäjän toimittaja, ja nuorempi oli kuuluisa runoilija Eino Leino. Vanhempi heistä oli Päivälehden, Helsingin Sanomien edeltäjän toimittaja, ja nuorempi oli kuuluisa runoilija Eino Leino.
[mp3]>Gallen- Kallelakin kuului varmasti tähän ryhmään. Gallen- Kallelakin kuului varmasti tähän ryhmään.
[mp3]>Se on niin hauska nimi, että se jää hyvin mieleen. Se on niin hauska nimi, että se jää hyvin mieleen.
[mp3]>Gallen on suomennettu Kallelaksi. Gallen on suomennettu Kallelaksi.
[mp3]>Siihen aikaan monet suomensivat ruotsinkielisen nimensä osoittaakseen sillä tavalla suomenmielisyyttään. Siihen aikaan monet suomensivat ruotsinkielisen nimensä osoittaakseen sillä tavalla suomenmielisyyttään.
[mp3]>Gallen oli yksi niistä johtavista kulttuurihenkilöistä, jotka antoivat muille esimerkin muuttamalla oman nimensä...tai siis käyttämällä suomennosta sen rinnalla. Gallen oli yksi niistä johtavista kulttuurihenkilöistä, jotka antoivat muille esimerkin muuttamalla oman nimensä...tai siis käyttämällä suomennosta sen rinnalla.
[mp3]>Aleksis Kivikin oli alun perin Stenval ja Eino Leino oli Lönnbohm ja Juhani Aho oli Brofelt... Aleksis Kivikin oli alun perin Stenval ja Eino Leino oli Lönnbohm ja Juhani Aho oli Brofelt...
[mp3]>Hei, milloin se Anssin juna oikein tulee ? Hei, milloin se Anssin juna oikein tulee ?
[mp3]>Apua, se on tullut jo... Apua, se on tullut jo...

[mp3]>Poika-raukalle tuli varmasti aika pitkäksi. Poika-raukalle tuli varmasti aika pitkäksi.
[mp3]>se jää hyvin mieleen se jää hyvin mieleen
[mp3]>osoittaakseen sillä tavalla suomenmielisyyttään osoittaakseen sillä tavalla suomenmielisyyttään
[mp3]>Tavataan taas ! Tavataan taas !

Комментариев нет:

Отправить комментарий