вторник, 31 декабря 2013 г.

Аудирование: 37. Suomenlinnassa

[mp3]>No niin Anna, nyt sinä saat olla minun oppaani. No niin Anna, nyt sinä saat olla minun oppaani.
[mp3]>Kerro kaikki, mitä tiedät Suomenlinnasta ja sen historiasta. Kerro kaikki, mitä tiedät Suomenlinnasta ja sen historiasta.
[mp3]>Voi ei ! Voi ei !
[mp3]>No, minä kerron, mitä muistan:"Suomenlinna on neljälle saarelle rakennettu linnoitus Helsingin edessä. No, minä kerron, mitä muistan:"Suomenlinna on neljälle saarelle rakennettu linnoitus Helsingin edessä.
[mp3]>Rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä, jolloin Suomi oli Ruotsin itäinen maakunta." Rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä, jolloin Suomi oli Ruotsin itäinen maakunta."
[mp3]>Voisitko puhua vähän kovempaa, ole hyvä. Voisitko puhua vähän kovempaa, ole hyvä.
[mp3]>Tuonne ei taida oikein kuulua ! Tuonne ei taida oikein kuulua !
[mp3]>"Suomen itärajan takana oleva Venäjä alkoi huolestuttaa Ruotsi-Suomen kuninggasta ja hän rakennutti linnoituksen vahvistamaan valtakunnan rajan. "Suomen itärajan takana oleva Venäjä huolestutti Ruotsi-Suomen kuningasta ja hän rakennutti linnoituksen vahvistamaan valtakunnan rajan.
[mp3]>Suomenlinnaa rakennettiin yli neljäkymmentä vuotta ja valmistuttuaan siitä tuli Helsingin ja Turun kokoinen kaupunki." Suomenlinnaa rakennettiin yli neljäkymmentä vuotta ja valmistuttuaan siitä tuli Helsingin ja Turun kokoinen kaupunki."
[mp3]>Vaikea kuvitella, että tämä oli itsenäinen kaupunki, vaikka täältä on vain 15 minuutin matka Helsikiin. Vaikea kuvitella, että tämä oli itsenäinen kaupunki, vaikka täältä on vain 15 minuutin matka Helsikiin.
[mp3]>Siihen aikaan välimatkat olivat aivan eri asia ! Siihen aikaan välimatkat olivat aivan eri asia !
[mp3]>Muuten, Helsingistä tuli Suomen suurruhtinaskunnan pääkaupungin nimenomaan Suomenlinnan ansiosta. Muuten, Helsingistä tuli Suomen suurruhtinaskunnan pääkaupungin nimenomaan Suomenlinnan ansiosta.
[mp3]>Sen uskottiin takaavan pääkaupungin turvallisuuden. Sen uskottiin takaavan pääkaupungin turvallisuuden.
[mp3]>Mielenkiintoista, mutta mikä Suomenlinnan asema nykyään sitten on ? Mielenkiintoista, mutta mikä Suomenlinnan asema nykyään sitten on ?
[mp3]>Nyt tämä on kulttuurikeskus ja helsinkiläisten virkistysalue. Nyt tämä on kulttuurikeskus ja helsinkiläisten virkistysalue.
[mp3]>Voit varmasti kuvitella, miten ihanaa täällä on kuumana kesäpäivinä. Voit varmasti kuvitella, miten ihanaa täällä on kuumana kesäpäivinä.
[mp3]>Suomenlinna on Unescon luettelossa muistomerkkinä ainutlaatuisesta sotilasarkkitehtuurista. Suomenlinna on Unescon luettelossa muistomerkkinä ainutlaatuisesta sotilasarkkitehtuurista.
[mp3]>Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Helsingin kaupungin on pakko pitää alue hyväässä kunnossa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Helsingin kaupungin on pakko pitää alue hyväässä kunnossa.
[mp3]>Täällä on paljon restauroituja rakennuksia, joissa pidetään erilaisia kulttuuritapahtumia. Täällä on paljon restauroituja rakennuksia, joissa pidetään erilaisia kulttuuritapahtumia.
[mp3]>Etenkin teatteri, musiikki ja kuvataide ovat hyvin esillä. Etenkin teatteri, musiikki ja kuvataide ovat hyvin esillä.
[mp3]>Luonto ja kulttuuri yhdistyvät täällä ihanteellisella tavalla: Luonto ja kulttuuri yhdistyvät täällä ihanteellisella tavalla:
[mp3]>Jos tänne tulee museoon tai teatteriin, ei voi olla nauttimatta saarten kauniista luonnosta ja merestä. Jos tänne tulee museoon tai teatteriin, ei voi olla nauttimatta saarten kauniista luonnosta ja merestä.
[mp3]>Jos taas tulee ulkoilemaan, voi pistäytyä ohimennen jossakin näyttelyssä. Jos taas tulee ulkoilemaan, voi pistäytyä ohimennen jossakin näyttelyssä.
[mp3]>Ja tänne on lyhyt matka keskustasta. Ja tänne on lyhyt matka keskustasta.
[mp3]>Talvisin täällä on varmasti hiljaista. Talvisin täällä on varmasti hiljaista.
[mp3]>Tietysti hiljaisempaa kuin kesällä. Tietysti hiljaisempaa kuin kesällä.
[mp3]>Mutta kaikki museot ovat auki myös talvella. Mutta kaikki museot ovat auki myös talvella.
[mp3]>Sitä paitsi täällä on noin tuhat vakituista asukasta. Sitä paitsi täällä on noin tuhat vakituista asukasta.
[mp3]>Ja talvella tänne pääsee myös jäätä pitkin. Ja talvella tänne pääsee myös jäätä pitkin.
[mp3]>Jäätä pitkin ! Jäätä pitkin !
[mp3]>Minun tekee mieli jäätelöä. Minun tekee mieli jäätelöä.
[mp3]>Tuolla on kioski. Tuolla on kioski.
[mp3]>Otatko sinäkin Valion lakritsijäätelön ? Otatko sinäkin Valion lakritsijäätelön ?
[mp3]>Minä tarjoan ! Minä tarjoan !

[mp3]>nyt sinä saat olla minun oppaani nyt sinä saat olla minun oppaani
[mp3]>Vaikea kuvitella Vaikea kuvitella
[mp3]>Ja tänne on lyhyt matka keskustasta Ja tänne on lyhyt matka keskustasta
[mp3]>Minun tekee mieli jäätelöä Minun tekee mieli jäätelöä
[mp3]>Tavataan taas ! Tavataan taas !

Комментариев нет:

Отправить комментарий